Iniciació a un hort urbà a casa

Si us interessa muntar un hort urbà a casa, heu de tenir en compte algunes coses. En primer lloc, és important triar el lloc adequat per a l’hort. Això vol dir trobar un lloc que rebi molta llum solar, ja que la majoria de les plantes necessiten almenys sis hores de sol al dia per desenvolupar-se. També és bona idea triar un lloc de fàcil accés per regar i tenir cura de les plantes.

Un cop triat el lloc adequat, és hora de decidir què plantar. Si ets nou al món de la jardineria, és bona idea començar amb plantes fàcils de cultivar, com tomàquets, enciams i herbes aromàtiques. Aquestes plantes requereixen relativament poc manteniment i et poden proporcionar una gran quantitat de productes frescos.

Abans de començar a plantar-hi, és important preparar la terra. Això significa eliminar les males herbes i afegir compost o una altra matèria orgànica per ajudar la terra a retenir la humitat i els nutrients. Quan la terra estigui a punt, pots començar a plantar les llavors o els plançons. Assegureu-vos de seguir les instruccions dels paquets de llavors o les etiquetes de les plantes per obtenir els millors resultats.

Un cop plantades les plantes, és important regar-les amb regularitat. La majoria de les plantes necessiten almenys dos centímetres d’aigua a la setmana, així que comprova regularment els nivells d’humitat del terra i rega quan sigui necessari. També és bona idea afegir mantel al voltant de les plantes per ajudar que la terra retingui la humitat i eliminar les males herbes.

A més del reg, les plantes necessiten cures i manteniment periòdics. Això inclou podar i retallar segons calgui, així com abonar i controlar plagues i malalties. Si proporcioneu a les vostres plantes les cures adequades, podreu ajudar-les a créixer fortes i sanes i gaudir d’un hort urbà abundant a casa.

Crear un hort urbà a casa pot ser una experiència gratificant, que us proporcionarà productes frescos i una sensació d’assoliment. Si tries el lloc adequat, selecciones les plantes apropiades i les cuides i mantenes amb regularitat, podràs cultivar amb èxit un hort bell i productiu en un entorn urbà.

  • Logo
  • Logo
  • Logo
El Meu Hortet Urba © 2022