Hortalisses d’hivern en un hort urbà

Les hortalisses d’hivern són un gran complement per a qualsevol hort urbà. No només aporten un complement saborós i saludable als àpats, sinó que cultivar-los pot ser una experiència divertida i gratificant.

Un dels grans avantatges de les verdures d’hivern és que es poden cultivar en diversos entorns, com ara testos en un balcó o pati, en bancals elevats o fins i tot en una petita parcel·la d’un hort comunitari. Algunes verdures d’hivern populars són la col arrissada, les cols de Brussel·les, les pastanagues, les remolatxes i els raves.

Una de les dificultats del cultiu d’hortalisses d’hivern és la manca d’hores de llum i les temperatures més baixes. No obstant això, amb una mica de planificació i cura, podeu cultivar amb èxit una sèrie de verdures saboroses i nutritives durant els mesos d’hivern.

Per començar, és important triar les varietats d’hortalisses d’hivern adequades pel clima. Algunes hortalisses, com la col arrissada i les cols de Brussel·les, són més resistents al fred que altres, així que assegura’t de triar varietats que prosperin a la teva zona.

Quan planteu les teves hortalisses d’hivern, assegureu-vos de deixar-vos espai suficient per créixer. Les hortalisses d’hivern solen tenir cicles de creixement més llargs que les d’estiu, així que prepareu-vos per donar-vos el temps i l’espai que necessiteu per madurar.

Un cop plantades, rega-les amb regularitat. L’hivern és una època seca i les plantes necessiten una aportació constant d’humitat per desenvolupar-se. Si utilitzeu tests o llits elevats, assegureu-vos d’utilitzar una barreja d’alta qualitat per a testos que ajudi a retenir la humitat i proporcioni un bon drenatge.

A més d’un reg regular, les hortalisses d’hivern també es beneficiaran d’una aportació extra de nutrients. Utilitza adob orgànic o compost d’alta qualitat perquè les plantes creixin fortes i sanes. També hi pots afegir una capa de mantel al voltant de les plantes per mantenir la terra humida i calenta.

Amb una mica de cura i atenció, el vostre hort urbà pot ser una font de verdures d’hivern fresques, sanes i delicioses. No només podràs gaudir dels fruits de la teva feina, sinó que també contribuiràs a una forma de vida més sostenible i autosuficient.

  • Logo
  • Logo
  • Logo
El Meu Hortet Urba © 2022